Protest Stem

Om maar met de deur in huis te vallen – ik ben misselijk van hoe de politiek in Nederland op dit moment functioneert (en niet functioneert). Ik ben misselijk van lobbyisten, geheime agenda’s, regeringen die niet naar het volk luistern, politici die regels aan hun laars lappen en dan allemaal trucjes gebruiken om onder consequenties uit te komen. Ik ben kotsmisselijk van Rutte. Ik ordt helemaal akelig van die enge een-issue partijtjes, waar “hun” issues altijd betekent dat er andere mensen de dupe worden van hun politiek. Ik haat racisten en fascisten. Ik heb een gdsgruwelijke regel aan grote bedrijven die met alles wegkomen en de hele planeet voor mijn ogen slopen. 

Ik wil een partij opstarten die kiezers te  optie geeft om een “protest stem” uit te brengen. Dat is een partij, maar het  idee is dat deze partij zoveel mogelijk alle gevestigde politiek blokkeert, geheimen aan de grote klok hangt, zoveel mogelijk tegen alles stemt. Het is geen partij met veel agenda, maar dient  eigenlijk om kiezers aan de politiek te laten zien -“ik ben er helemaal klaar mee” en hardop verlangt dat er structureel dingen moeten veranderen. 

Hoe werkt dit? 

Ik heb geen geld. Ik ben een nobody met een strafblad, een WAJONGer met weinig doorzettingsvermogen, een slapjanus en heb een grote bek, en ben overal onzeker over. Maar als mensen denken dat protest-stem een goed idee is, en ik krijg genoeg donaties, dan richt ik een Stichting op, ga op zoek naar 150 enigzins verantwoordelijke mensen waar ik over dit inititaitief redelijk door een deur kan (en die de talenten hebben om de hele tweede kamer en het huidige politieke systeem volledig kunnen ontregelen, enkel en alleen door hun aanwezigheid). Het idee is simpel – voor iedere zetel gaat er een onverbiddelijke dwarsligger uit de samenleving in de kamer zitten en stemt “nagenoeg” overal tegen, maakt alles waar ze hun handen op kunnen krijgen openbaar en gaat (binnen de regels van de tweede kamer, en de wetten van Nederland) letterlijk alles traineren en dwarsbomen.

Vind je dat ik voor protest-stem moet stemmen?

Nee zeg doe dat nou alsjelieft alleen als je het opgegeven hebt, en echt niet meer weet wat je anders moet doen. Als je je echt in geen enkele partij kunt vinden, of je gelooft allemaal niets meer van deze collectieve klootzakkerigheid, of je snapt er gewooon niets meer van, en iedereen praat boven je niveau en je voelt je geminacht, ja dan kun je een protest-stem uitbrengen. Maar dat weet je ook wat je krijgt.  Een paar miljoen Nederlanders gaat elke dag gebiologeerd voor de TV zitten at ik nu eer voor interrupties in de microfoon brabbel. Het wordt een walgelijke klucht dat ongewtijfeld slecht voor mij en de hele gevestigde orde afloopt. Maar wat een TV cijfers! Wat een amusement!

Wat nou als  protest-stem meerdere zetels in de tweede kamer zou krijgen?

Stel je voor – een politieke partij die nagenoeg tegen ALLES tegen stemt, aarvan de kamerleden actief elk aspect van het functioneren van de regering tegen het licht houdt, en die continu – zelfs tegen de regels van de tweede kamer – hoddes regels breekt, of het systeem probeert van binnenuit (wel met legale middelen) te ontwrichten. Zo een partij, zeker als die meerdere zetels zou krijgen, zou een vostrekte ramp zijn. Het zou aantonen dat mensen het huidige bestel zo spuugzat zijn dat ze liever op het kapot trappen van de huidige politiek stemmen, dan op een andere partij. Het zou betekenen dat er letterlijk geen enkel ander politiek alternatief is, dat een grote schare Nederllanders tegen eigenlijk elk bestaand alternatief is. Dat die Nederlanders er niks meer van begrijpen, overal boos over zijn, overal genoeg van hebben, en hde bestaande politieke infrastructuur opblazen dan nog langer op dezelfde voet doorgaan. Meer dan 10 zetels wil zeggen dat het land vanaf dan eigenlijk volstrekt onregeerbaar is. Er komt dan letterlijk niets meer door de tweede kamer, de politiek komt onwrikbaar vast te zitten, en er zijn dan nagenoeg geen coalities meer mogelijk. 

Ik vind dat een ronduit afschuwelijk idee. Maar goed – dan ga ik de tweede kamer in en ga zo goed en zo kwaad het kan daar doen at mijn kiezers van me verlangen. De boel helemaal slopen.

Wat nou als protest-stem meerdere kamerzetels zou krijgen. Of zelfs meer dan 10 ??

Daar zou ik dan nog eens heel goed over na moeten denken, of dit alles wel een goed idee is. Zou zo maar kunnen dat ik bekende Nederkanders of journalisten (of een punker met een hanenkam) vraag om in de kamer te komen. Of juist een wetenschapper die nou eens wel weet waar ze het over heeft en het goede wil. Of een drag queen die de hele procedure overhoop gooit. Misschien ga ik me elke dag hopeloos aanstellen, dronken of onder de LSD naar belangrijke vergaderingen komen, of me afschuwelijk ordinair kleden. Wie weet ga ik af en toe wel in mijn blote kont in de kamer zitten. Maar wederom, het zou volledig het failliet van de bestaande politiek aantonen, dat mensen zo genoeg van dit alles hebben dat ze op een volslagen darsligger zoals ik stemmen. Of erger – het slaan aan en malloten zoals ik gaan dit in heel west-europa overal imiteren. Ga ik T shirts verkopen of zoiets vulgairs. Ik zal ten alle tijden niets doen waar direct mensen door lijden of er ernstige rampen gebeuren. Als ik het echt nodig vind, of als het undubbelzinnig fatsoenlijk en humaan is zal ik nogal eens voor iets stemmen, met de overgros stem ik snoeihard tegen (nagenoeg) alles. 

Waar zou ik vóór stemmen?

Wetgeving of maatrgelen waar ondubbelzinnig geen mensen slechter worden, zoals een hoger minimumloon, of betere sociale voorzieningen voor mensen die het in Nederland al moeilijk genoeg hebben. Wetten of maatregelen om een noodsitutatie helpen oplossen – ik ga tijdens een natuurramp  of oorlog niet overal tegen lopen stemmen.  Ik zou ook voor iets stemmen als fatsoenlijke politiek of regelgeving ondubbelzinnig in het geding is, of als de overgrote meerderheid van de samenleving ergens voor is. Ik stem voor het aansprakelijk houden van hufters in de politiek, die overal maar mee denken weg te komen.  Als ik in een enquete commissie zou kunnen zitten die elk smerig detail over een van die carriere schoften naar boven kan halen? Gelijk. Slopen die handel. Alles tegen het daglicht houden, schoonspuiten en doorspoelen.

Wie ben ik?

Ik ben een nobody met een WAJONG uitkering die ergens in Amsterdam woont en die zijn hele leven niks of weinig gepresteerd heeft, en vaak iedereen tegen zich in het harnas heeft gejaagd.  Ik heb een klote jeugd gehad, ik en mijn moeder zijn door een asfchuwelijke vader diep getraumatiseerd, ik heb geprobeerd er at van te maken maar ben jarenlang geterroriseerd oor overheidsinstanties die eugenlijk niet begrepen dat ik regelmatig doodziek en loei depressief was. Grootste deel van mijn leven heb ik besteed aan escapisme, depressie, achterlijke hobbies en wilde plannen. Wat ik serieus geprobeerd heb liep op een mislukking – of een ontegenzeglijke ramp – uit. Als de media alles over me gaan uitvogelen kan ik waarschijnlijk beter gelijk emigreren of van een brug afspringen. 

Wil ik dit eigenlijk wel??

Neee echt niet. Liever niet. Het zou ongetwijfeld mijn hele leven dat ik nog heb ruineren. Ik heb een hoop skeletten in de kast, en een hele hoop dingen uitgehaald waar ik niet trots op ben. Ik  heb hobbies en een levensstijll waar de meeste Nederlanders walgend van zouden afkeren (ik ga graag naar fetish parties). Ik ben nogal eens super depressief of labiel geweest in mijn leven, en ik ben vaak onzeker over van alles. Een AIVD onderzoek van een halve middag en ik sta volledig voor lul voor heel Nederland.  Als ik dit zou doen, zou ik echt helemaal naar de kloten gaan. Mogelijk zou ik hetz zelfs niet overleven – een of andere rechts-extremistische raszak jaagt me een kogel door mijn hoofd verwacht ik. 

Dit is een geweldig idee! Wat doe ik?

O flying fuck. Fuck Fuck Fuck. 

Maak geld over naar mijn paypal paypal.me/khannea onder vermelding “protest stem” en ik ga aan de slag. Ik riht een stichting op, laat iemand een beetje fatsoenlijke ebsite in elkaar flansen, ga T shirts  of zo verkopen, ga een wervingscampagne opzetten voor een paar tiental geschikte malloten (aarvan tenminste een rasechte punker van de oude stempel, en een drag queen die elke dag in volledig pluimage de tweede kamer binnenandelt). Zo mogelijk fatsoenlijk (maar aanstootgevende) lieden. Dan gaan we ons inschrijven voor de verkiezingen, en HOOP ik maar dat we niet genoeg stemmen krijgen voor een zetel – want als dat gebeurt dan moet ik en mijn partijleden aan de bak, en zijn we met zijn allen volledig de klos. Wabt weet waar je voor kiest, en een protest-stem kun je soms niet meer terugdraaien.

Je hebt liever dat ik dit niet doe

Stuur ook geld naar mijn paypal en zeg hard “doe dit alsjeblief niet!!” en ik zal het overwegen. 

Wat voor idealen heb je nou eigenlijk wel?

Een hoop. Maar niets of weinig wat het in het huidige systeem zelfs maar bespreekbaar is.